Ajankohtaista

Vilkuna Kokoomuksen ehdokkaaksi

Keski-Suomen Kokoomuksen piirihallitus nimesi Janiika Vilkunan eduskuntavaaliehdokkaakseen.

Vilkuna on neljännen polven keskisuomalainen, 34-vuotias perheellinen kahden lapsen äiti. Vilkuna työskentelee päätöksenteon ja lainsäädäntötyön ytimessä europarlamentaarikko Henna Virkkusen avustajana ja viestintäkoordinaattorina Euroopan parlamentissa.

– Viimeiset vuodet työssäni ovat tuoneet tutuksi EU:n ja Suomen päätöksentekoa sekä laajat asiantuntija-verkostot. Se on vahvistanut tahtoani lähteä vaikuttamaan keskisuomalaisten yhteisiin asioihin ja antanut vahvat valmiudet vaikutustyöhön, Vilkuna sanoo.

– Tahdon edistää Keski-Suomen asemaa huippuosaamisen ja kulttuurin keskuksena, jossa työ ja osaaminen kohtaavat, uusia vastauksia yhteiskunnan haasteisiin kehitetään ja yhteisöllisyys estää syrjäytymistä. Perhehaaveiden ja uran yhdistämisen on oltava kannattava mahdollisuus.

Vilkunalle on viime vuosien poliittisen vaikuttamistyön lisäksi ehtinyt kertyä monipuolinen ura viestinnän saralla aina tiedepuisto- ja yliopistomarkkinoinnista start up -yritysten viestintäkoulutuksiin. Vilkunalla on toimittajakokemusta YLE Radio Keski-Suomesta (nykyinen YLE Jyväskylä) ja hän on toiminut Jyväskylän yliopiston viestintäyksikön sekä Kuopio Innovationin tiedottajan tehtävissä. Hän on opiskellut pääainee-naan viestintää Jyväskylän yliopistossa, suorittanut Erasmus-opinnot Cardiffin yliopistossa Walesissa ja tehnyt maisterivaiheen opintoja Vrije Universiteit Brussel´issa Belgiassa.

Jyväskylän kokoomusnaisten puheenjohtaja, Kokoomuksen puoluevaltuuston varajäsen ja Vilkunan vaalipäällikkö Raili Paavonen on innoissaan Vilkunan ehdokkuudesta.

– Ehdokaslistalle tulee tasa-arvon puolustaja. Janiikan arvomaailmaan kuuluu tasa-arvoinen työelämä ja joustava perheen ja uran yhdistäminen. Hänellä on paljon sellaista ammatillista osaamista, mitä tämän ajan kansanedustajalta vaaditaan. Hän on osaaja, Paavonen sanoo.

– Janiika Vilkunassa yhdistyvät keskisuomalainen kulttuuri, kansainvälinen kokemus ja korkeakoulutausta. Jyväskylän yliopistolla ei voi kulkea ilman, että monen Vilkuna-sukupolven kätten jäljet tuntuvat niin rakennuksissa kuin opetuksessa. Janiika on uuden sukupolven vaikuttajamme, piirin toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen koostaa.

Lisätietoja:

Janiika Vilkuna
p. +32 491 33 2480, janiika.vilkuna@europarl.europa.eu

Keski-Suomen Kokoomus
Eeva-Kaisa Rouhiainen, toiminnanjohtaja
p. 0407783149, Eeva-Kaisa.Rouhiainen@kokoomus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *