Janiika

Olen Janiika Vilkuna. Sydämessäni sykkii vahva keskisuomalainen kulttuuri ja osaamisessani näkyy kansainvälinen kokemus. Työni europarlamentaarikon avustajana ja viestintäkoordinaattorina antaa vankan perustan päätöksentekoon. Perheeni koostuu aviomiehestäni, kahdesta lapsestamme ja kahdesta koirastamme.

Toimin viidettä vuotta europarlamentaarikko Henna Virkkusen avustajana ja viestintäkoordinaattorina. Työssä olen päässyt lainsäädäntö- ja päätöksentekotyön ytimeen jyväskyläläisten, keskisuomalaisten ja suomalaisten edunvalvonnassa. Työ kansainvälisessä tiimissä on tuonut tutuksi EU:n ja Suomen päätöksentekoa sekä laajat asiantuntijaverkostot. Se on vahvistanut tahtoani lähteä vaikuttamaan jyväskyläläisten yhteisiin asioihin ja antanut vahvat valmiudet vaikutustyöhön.

Opinnot

Lukion jälkeen tein opintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa pohtiessani tulevien korkeakouluopintojen suuntaa. Pääsin tuolloin puoleksi vuodeksi töihin YLE Radio Keski-Suomeen. Toimittajakokemus vahvisti haluani lukea viestintää ja vaikuttaa osaltani yhteiskunnalliseen keskusteluun. Samaan aikaan tapasin puolisoni ja asetuimme asumaan yhteiseen asuntoon.

Pääsin opiskelemaan Jyväskylän yliopiston viestintätieteiden laitokselle. Opiskelin pääaineena viestintää ja sivuainekokonaisuudet tein journalistiikasta, yhteisöviestinnästä, kulttuurienvälisestä viestinnästä, taloustieteistä ja valtio-opista. Täydensin opintojani puolen vuoden Erasmus-opinnoilla Walesissa Cardiffin yliopistossa.

Työelämä & perhe

Työllistyin Jyväskylän yliopiston viestintäyksikköön tiedottajan tehtävään maisteriopintojeni viimeisessä vaiheessa. Tehtävät antoivat kokemusta viestinnän ja markkinoinnin kokonaisvaltaisuudesta suuressa organisaatiossa. Tämän jälkeen hakeuduin puolisoni muuton myötä myös itse Kuopioon, jossa työskentelin tiedottajana tuolloista Työ- ja elinkeinoministeriön Suomen Osaamiskeskusohjelma-, Kuopion tiedepuisto- ja korkean osaamisen yritysten yrityshautomotoimintaa koordinoineessa Kuopio Innovationissa. Tein monipuolista viestintää aina tiedepuistomarkkinoinnista start up -yritysten viestintäkoulutuksiin.

Esikoisemme syntyi vuonna 2012. Hoitovapaiden jälkeen mieheni sai työkomennuksen EU:n ulkosuhdehallintoon Brysseliin vuonna 2014, missä perheen kuopus syntyi vuonna 2015.

Tein perhevapaiden aikana täydennysopintoja Vrije Universiteit Brussel’in ’Society and New Media in Europe’ -maisteriohjelmassa. Opiskelin pidempiä kurssikokonaisuuksia EU-historiasta, -viestinnästä sekä vaikuttajaviestinnästä, jotka täydensivät aiempia korkeakouluopintojani.

Enemmän päätöksentekoon liittyvistä ajatuksistani voit lukea täältä.

Yksikään kampanja ei onnistu ilman tukea ja parasta tiimiä. Mukaan kampanjani tueksi voit ilmoittautua Tule mukaan! -sivun lomakkeella. Jokainen tuen osoitus merkitsee paljon; osallistua voi taustalla nimettömänä tukijana, mukana muutamissa talkoissa tai vaikka aktiivisimmassa kenttäporukassa – uusia ajatuksia otetaan innolla vastaan ja kaikki tuki on tärkeää!